معرفی میکروکنترلر

پنج شنبه 19 دي 1403
تبلیغات

تبلیغات

قالب گراف
موضوعات

موضوعات

جستجو

جستجو

پیوندهای روزانه

پیوندهای روزانه

لینک دوستان

لینک دوستان

صفحات جانبی

صفحات جانبی

امکانات جانبی

امکانات جانبی

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 622
بازدید دیروز : 2753
بازدید هفته : 9742
بازدید ماه : 24722
بازدید کل : 1918414
تعداد مطالب : 673
تعداد نظرات : 121
تعداد آنلاین : 1

معرفی میکروکنترلر

http://www.centralclubs.com/pic16f84-t47611.html

معرفی میکروکنترلر PIC16F84

توسط robotic » دوشنبه 1 مهر 1387 20:56

يك ميكرو كنترلر چيست؟

ميكرو كنترولر در واقع يك كامپيوتر تك تراشه اي ارزانقيمت ميباشد . كامپيوتر تك تراشه اي بدين معني است كه كل سيستم كامپيوتر در داخل تراشه مدار مجتمع جاي داده شده است . نخستين ويژگي ميكروكنترلر قابليت ذخيره سازي و اجراي برنامه است ( كه مهمترين ويژگي آن به شمار ميرود) . ميكرو كنترلر داراي يك CPU (واحد پردازشگر مركزي ) ، حافظه RAM  ، حافظه ROM  ، خطوط I/O  ، (خطوط ورودي و خروجي ) ، درگاهاي سريال و موازي و زمان سنج است و برخي اوقات نيز شامل ادوات جانبي نظير مبدل A/D (مبدل آنالوگ به ديجيتال ) و مبدل D/A (مبدل ديجيتال به آنالوگ ميباشد .

چرا از ميكروكنترلر استفاده ميشود ؟

همان گونه كه قبلا توضيح داده شد ميكروكنترلر ها ، كامپيوتر هاي ارزانقيمت هستند . قابليت ذخيره سازي و اجراي برنامه هاي منحصر به فرد ، موجب شده است تا ميكرو كنترلر ها بسيار انعطاف پذير شوند . به عنوان مثال شخص ميتواند ميكروكنترلر را به گونه اي برنامه ريزي كند كه بر اساس شرايط از پيش تعيين شده (وضعيت خطوط ورودي و خروجي )، تصميم گيري نمايد . قابليت انجام عمليات رياضي و منطقي موجب شده است تا ميكرو كنترلر بتواند عملكرد مدارهاي منطقي پيچيده و مدارهاي الكترونيكي را تقليد كند.

برنامه هاي ديگر ميتوانند موجب شوند كه ميكرو كنترلر مشابه يك مدار در شبكه عصبي و يا به صورت يك كنترل كننده با منطق فازي عمل كند . ميكروكنترلر ها وظيفه هوش مصنوعي را در دستگاهاي مربوط به "حسابهاي هوشمند " در فروشگاهها بر عهده دارند.

آينده الكترونيك مختص ميكرو كترلر ها ميباشند :

اگر به مجله هاي الكترونيكي كه در كشورمان و در ساير كشورها چاپ ميشوند توجه كنيد مقاله هايي را مشاهده خواهيد كرد كه در طراحي مدارهاي آنها به طور مستقيم و يا به صورت تركيبي از ميكروكنترلر ها استفاده شده است . ميكروكنترلر ها به دليل انعطاف پذيري زيادي كه دارند با صرف هزينه اندك ميتوانند قدرت زياد ، كنترل و انتخابهاي مختلفي را ارائه كنند . به همين دليل است كه مهندسين الكترونيك و افرادي كه علاقه مند به كارهاي الكترونيكي هستند برنامه ريزي ميكروكنترلر ها را فر ميگيرند تا از مزاياي ميكروكنترلر ها در مدارات خود بهره ببرند و سطح كيفي مدار خود را در حد بالايي حفظ كنند .

اگر دستگاهاي الكترونيكي خانگي را بررسي كنيد خواهيد ديد كه از ميكروكنترلر ها تقريبا در تمامي آنها استفاده شده . اين نيز دليل ديگري براي آشنايي با ميكروكنترلر هاست .

سير تكاملي ميكرو كنترلر ها :

اولين ميكزوكنترلر ها در اواسط دهه 1970 ساخته شدند . اين ميكروكنترلر ها در ابتدا پردازنده هاي ماشين حساب بودند كه داراي حافظه برنامه كوچكي از نوع Rom   ، حافظه داده بسيار محدود از نوع RAM  و تعدادي درگاه ورودي خروجي بودند.

با توسعه فناوري سيليكن ، ميكروكنترلرهاي 8 بيتي قويتري ساخته شدند در اين ميكرو كنترلرها علاوه بر بهينه شدن دستور العمل ها تايمر/ شمارنده روي تراشه ، امكانات وقفه و كنترل بهينه شده خطوط I/O   نيز به آنها اضافه شده است.

خانواده 8051 در اوايل دهه 1980 توسط شركت اينتل معرفي گرديد و از آن زمان 8051 به عنوان يكي از محبوبترين ميكروكنترلر ها بوده و بسياري از شركت هاي ديگر نيز به توليد آن اقدام كردند . امكاناتي نظير مبدل آنالوگ به ديجيتال ، حجم نسبتا بزرگ از حافظه برنامه و حافظه داده ، مدولاتور عرض پالس (PWM)  در خروجي ها و حافظه فلش كه امكان پاك كردن و برنامه ريزي مجدد آن توسط سيگنال هاي الكتريكي وجود دارد ،در آن تعبيه شده است .

با توجه به اهميت و گسترش روز افزون كاربردهاي ميكرو كنترلر ها و محدوديت هائي كه ميكرو كنترلر ها ي خانواده MCS51 ايجاد ميكرد . شركت Microchip  نسل جديدي از ميكرو كنترلر ها با عنوان PIC  به بازار عرضه كرد . با توجه به قابليت بسيار زياد اين ميكروكنترلرها ، به سرعت مورد استقبال قرار گرفت و تحول بزرگي در استفاده از ميكروكنترلر ها ايجاد كرد .

كلمه PIC سرنام كلمات Programmable Interface Controller ميباشد كه شركت Microchip Technology  آن را به عنوان علامت تجاري بر گزيده و از آن براي مشخص كردن ميكرو كنترلر هاي خود استفاده ميكند

ميكروكنترلرهاي خانواده PIC از معماري هاردوارد استفاده ميكنند . اين بدان معنا است كه كل حافظه به دو قسمت تقسيم شده است  . كه عبارتند از : حافظه داده و حافظه برنامه .

مزيت اين معماري آن است كه ميتوان به هر دو بخش حافظه در يك دستورالعمل دسترسي داشت  .

اغلب PIC  ها داراي سه بلاك حافظه داخلي ميباشند :

۱_ Data memory  : كه اين حافظه به Bank0 و Bank1 و ... تقسيم ميشوند .هر بانك شامل حافظه RAM  معمولي (general purpose register) و ريجيستر هاي مخصوص (status,intcon,option,…) مي باشد.

2_ Eeprom memory  : يكي از تفاوت هاي اصلي ميكروهاي گذشته مثل سري 8051 با PIC و AVR  ، همين حافظه ميباشد. اين حافظه تقريبا بينابين RAM  و ROM   از نظر كاربرد ميباشد . اين  حاظه به صورتي است كه ميتوان در حين برنامه نويسي ، اطلاعات را در آن ذخيره يا پاك  كرد (RAM) واطلاعات آن در صورت قطعي برق نيز پاك نمي شود (ROM) . نسيت به  RAM  و ROM  داراي سرعت به مراتب پايين تر ميباشد .

3_Program memory  : برنامه اي كه توسط كاربر نوشته ميشود . در اين حافظه LOAD ميشود . به عنوان مثال PIC16F877 (40 پين) داراي پروگرام كانتر 13 بيتي براي آدرس دهي كردن Flash program memory به حجم (8k*14bit) ميباشد .

PIC ها از لحاظ نوع Program memory  به 4 دسته تقسيم ميشوند .

1) Flash Program Memory

مزيت اين گونه PIC ها سرعت نسبتا بالاي خواندن اطلاعات از ROM و درنتيجه سرعت بالاتر اجراي عمليات ميباشد . حافظه هاي فلش موجب گرديده تا سرعت اجراي برنامه از 12 كلاك در 8051 به 4 كلاك در PIC و 1 كلاك در AVR كاهش يابد .

خانواده هايي كه نام IC داراي F باشد داراي اين گونه حافظه ميباشند (مانند 16F84 , 16F877.....) .

2) Eprom program memory

خانواده هايي كه نام IC داراي C يا CE باشد.(16C84)

3)Rom Program Memory

خانواده هايي كه نام IC  داراي CR باشد (16CR84)

4) Eeprom Program Memory

همچنين بعضي از PIC ها نيز داراي رنج ولتاژي گسترده ميباشند كه داراي مشخصه Lدر نام  IC  مي باشد.(PIC16LF84)


ما در اين  بيشتر در مورد ميكروهاي نوع اول بررسي ميكنيم ( يعني همان Flash Program Memory ها).

در بحث آينده در مورد ويژگي هاي PIC 16F84  صحبت خواهد شد و ولي قبل از آن توصيه ميكنم به DATA SHEET اين IC مراجعه كنيد و خودتان اطلاعاتي را در مورد آن كسب كنيد  .

در صفحه اول Data Sheet شماي كلي و وضعيت پايه ها و ويژگيهاي كلي نوشته شده و در صفحات بعدي در مورد چگونگي كاربرد آن ( فعلا توصيه ميكنم صفحه اول اين Data Sheet را مطالعه كنيد )
اطلاعاتي كه Data Sheet دراختار ما قرار ميدهد :

در ابتدا PIC هاي از اين خانواده كه داراي ويژگي هاي يكسان ميباشند معرفي شده است .

درقسمت بعد مشخصه هاي CPU كه در اين ميكرو از نوع RISC  (Reduce Instruction Set Computer )ميباشد گفته شده :

داراي 32 دستور العمل يك كلمه اي ميباشد (تعداد دستورات نسبت به ميكرو هاي ديگر به مراتب كمتر)

همه دستورالعمل ها در يك سيكل ( 4 Clock) اجرا ميشود .(سرعت آن  1.5 برابر 8051 با كريستال يكسان )

در قسمت بعد حداكثر فركانس  كاري را 10MHz مشخص نموده است .

طبق جدول تراشه PIC16F84  داراي 1k  كلمه (word) ( عرض هر كلمه برابر 14bit ) حافظه برنامه Flash   ، 68 bytes حافظه داده (RAM) و 64 bytes حافظه Eeprom ميباشد . (در مورد اين حافظه ها ميتوانيد به قسمت قبل سر بزنيد ) .

پهناي هر دستورالعمل (flash program memory)  14 بيت و پهناي داده (data memory)  8 بيت ميباشد.

15*8 bits به ثبات داخلي ميكرو براي انجام عمليات هاي خاص    (SFR)مانند option و Statuse و TMR0 و .....  تعبيه گرديده است و 8*8 bits  جهت حافظه پشته (stack)  (در قسمت بعد در مورد اين گونه حافظه ها توضيح داده خواهد شد ) .

داراي 4 منبع وقفه ميباشد (در اين مورد نيز در قسمت وقفه كامل توضيح داده خواهد شد ):

قابليت 1000 بار خواندن و نوشتن حافظه flash

قابليت 10.000.000  بار خواندن و نوشتن حافظه Eeprom

قابليت 40 سال نگهداري  اطلاعات Eeprom

مشخصات جانبي :

داراي 13 پايه ورودي خروجي (دو درگاه ورودي- خروجي به نام A با 5 پايه و B با 8 پايه ) ، هر پين ورودي خروجي داراي مدار Latch ميباشد ، يعني هر بيت اطلاعات كه از طريق ميكرو به عنوان خروجي به پورت ريخته ميشود روي پورت باقي ميماند تا وقتي كه اطلاعات جديد روي آن ريخته شود . همچنين اگر هر بيت اطلاعات به عنوان ورودي روي پورت ها ريخته شود تا وقتي اطلاعات جديد وارد نگردد  تغيير نميكند .

اغلب PIC ها در پورت B داراي pull up داخلي ضعيف ميباشند ( اين بدان معنا هست كه پايه ورودي  با يك مقاومت پر اهم به Vcc  متصل شده ) . بيت هفتم از رجيستر OPTION_REG مربوط به pull up ميباشد . اگر اين بيت صفر باشد  pull up فعال ميشود و اگر يك باشد pull up غير فعال ميگردد. وقتي پايه اي به عنوان خروجي تعريف گردد pull up آن خود به خود غير فعال ميشود .

بيشترين جريان كه هر پايه ميتواند بدهد 20 mA است كه ميتواند يك LED را مستقيما روشن نمايد.

بيشترين جرياني  كه ميتواند دريافت كند 25 mA ميباشد .

تايمر/كانتر 8 بيت (در اين مورد نيز بعدا مفصلا توضيح داده خواهد شد )

در قسمت بعد از خصوصيات برتر اين ميكرو كنترلر توضيح داده شده كه مهمترين آن محدوده  ولتاژ كار ميكرو را بين 2تا  6 ولت مشخص نموده است و توان مصرفي ميكرو را در حالت هاي مختلف بيان نموده كه به شرح زير است :

با ولتاژ 5 ولت و فركانس 4MHz  ، 2 ميلي آمپر

با ولتاژ 2 ولت با فركانس 32kHz ، 15 ميكرو آمپر

و در حالت Standby و ولتاژ 2 ولت ، 1 ميكرو آمپر

اين اطلاعاتي بود كه از صفحه اول data sheet ميكرو استخراج شده است كه در قسمت هاي بعد در مورد بعضي از قسمتهايي كه در برنامه نويسي به آنها احتياج داريم صحبت خواهيم كرد .

در قسمت آينده در مورد ثباتها و درگاه هاي ورودي و خروجي صحبت ميكنيم و تقريبا از قسمت آينده برنامه نويسي شروع خواهد شد .

معرفی پایه های میکرو  PIC 16F84

http://i4.tinypic.com/869r2vc.gif

در شکل تصویر میکروکنترلر رو می بینید به عنوان توضیح به ترتیب از بالا به پایین سمت چپ از 1 تا 9 و سمت راست از 10 تا 18 از پایین به بالا (سر میکرو رو به بالاست ) پایه ها معرفی می شوند.

پایه شماره ی یک1- به عنوان بیت سوم از پورت A است .( درسته که نوشته شده RA2 ولی این پورت A شماره گذاریش از صفر شروع میشه) /

پایه شماره دو2-به عنوان بیت چهارم از پورت A است .

پایه شماره سه3- بیت پنجم از پورت A

پایه شماره 4- پایه ی ریست این میکروکنترلر هستش که باید در حالت عادی با یک مقاوت به VCC تغذیه وصل باشد و برای ریست کردن باید لحظه ای به زمینGND وصل شود.

پایه شماره ی پنج5- به زمین GND وصل می شود.

پایه شماره ی شش 6- بیت اول پورت B

پایه شماره هفت 7-بیت دوم پورت B

پایه شماره هشت 8- بیت سوم پورت B

پایه شماره نه 9- بیت چهارم از پورت B

پایه شماره ده10- بیت پنجم پورت B

پایه شماره یازده 11-بیت ششم پورت B

پایه شماره دوازده 12-بیت هفتم پورت B

پایه شماره ی سیزده13-بیت هشتم پورت B

پایه شماره ی چهارده VDD یا همون VCC وی سی سی خودمون (به عنوان تغذیه )

پایه شماره پانزده به یک سر کریستال وصل می شه

پایه شماره شانزده به سر دیگر کریستال وصل میشه

پایه شماره ی هفده17- بیت اول پورت A

,
پایه ی شماره ی 18 هجده -بیت دوم پورت A

 

 


.


  • تاریخ ارسال : دو شنبه 28 مهر 1393 ساعت: 13:56
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,

مدارات مجتمع IC

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • تاریخ ارسال : یک شنبه 27 مهر 1393 ساعت: 9:2
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(1)
برچسب ها : ,

آزمون راديو آماتوري

با سلام و آرزوي موفقيت دوستان شركت كننده در آزمون

ضمن تشكر و خسته نباشيد به طراح يا طراحان آزمون چند سوال در ذهن من شكل گرفت كه بد نيست كسي جواب بدهد

شرط سني براي گرفتن مجوز 16 سال است

داوطلب 16 ساله كه آرايش ترانزيستور رادانسته و بتواند محاسباط جريان كلكتور را با داشتن گين مدار انجام دهد را در كجا سراغ داريد مگر نابغه الكترونيك و مخابرات نه آماتور

شناختن وايت نويز و اثر آن را جز در كلاسهاي دانشگاه در رشته مخابرات تدريس مي شود مي دانند نه آماتور راننده تاكسي يا دكتر جراح مغز يا كاسب و بقال محل يا هزاران شخص و شغل ديگر   ما مي گوئيم  آماتور قانون مي گويد آماتور  يعني غير حرفه اي و آقايان سوالات در حد مهندسي و كارشناسي رشته مخابرات و الكترونيك طراحي مي كنند

اگر نمي خواهيد مجوز بدهيد آبروي آماتوري را نبريد.

شمارا بجان عزيزتان خود طراح سوال جواب سوالات را بدون مراجعه به به كتاب و از حافظه خودش مي داند

از طراح امتحان بگيريد نصف بيشترسوالات را جواب نخواهد داد

از مطالب ارتباطات بين المللي كه در كشورهاي ديگر و ايستگاههاي ديگر استفاده نشده بود مثل كد Q به نظر من قصد برگزار كنندگان آزمون ندادن آن  بوده فقط در حد رفع تكليف امتحاني برگزارشد و گرنه بخش بزرگي از راديو آماتوري ارتباط با بيرون مملكت است و متاسفانه طبق ليست خود رگولاتوري در ايران 13 نفر مجوز دارند پس شما برگزاركننده محترم از ندادن مجوز مطمئن بوده اي كه از بخش ارتباطات بين المللي و قوانين بيرون مملكت هيچ نپرسيده اي شايد هم جور ديگري فكر مي كني؟

من از سالهاي اول نوشتن و تدوين قانون راديوآماتوري و بعد جلسات در مديريت فركانس در حضور آقاي روشن فكر راد و سپس تلاش ها و پيگيري هاي مستمر آقاي بهمني كه  بسيار جاي تشكر و تقدير دارد بهمراه دوستان و علاقمندان راديو آماتوري شركت داشته و پس از اولين آزمون در كلوپ داخل حياط سالن مديريت فركانس سالها كار كرده و تعدادي زياد كارت تائيد تماس با  كال ساين ايستگاه پرانتز EP2MRD دارم

 

شما مي گوئيد آماتور  من قيد مجوزم را زدم ولي اين كار هم درست نيست كه سطح آزمون را بحدي سخت بگيريد كه صداي پرسنل خود رگولاتوري كه همراه من در امتحان بودند هم در بيايد  اگر مشكلي نداريد سوالات را علني بگذاريد تا مجامع راديو آماتوري راجع  به سطح و ارتباط آن با  راديو آماتوري بين المللي نظر بدهند

 


  • تاریخ ارسال : جمعه 25 مهر 1393 ساعت: 8:39
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,

خلاصه

QRM     Man-made interference              QRN     Natural noise or interference
QRP     Low Power (< five watts)           QRS     Slow down Morse code speed
QRT     Quitting - off the air                                        QSB     Signal is fading
QSL     Acknowledge receipt (card)                 QSO     Conversation ("cue-so")
QSY     Change frequency                        QTH     Location (think H for Home)

 
Log     Record of QSOs              CW     Morse code (means Continuous Wave)
DX     Distant (foreign stations)               CQ     Calling any station ("seek you")
OM     Old man (male ham)                             YL     Young lady (female ham)
Rig     Radio                                                     Shack     Room the radio is in
HI     Laugh in Morse code                73, 88     Best regards, love and kisses


  • تاریخ ارسال : چهار شنبه 23 مهر 1393 ساعت: 10:17
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,

انواع مدولاسيون


A1A : Continuous Wave (CW) Double side-band telegraphy for aural reception which contains quatized digital information without the use of modulating subcarrier. (allotted to Grade II , Grade I and Advance Grade Licence holders)

A2A: Continuous Wave (CW) Double side-band telegraphy for aural reception, which contains quatized digital information with the use of modulating subcarrier.

A3E: Double side-band single channel analog transmission containing telephony (including sound broadcasting). Commonly known as AM (Amplitude Modulation).

H3E: Single side band, full carrier single channel analog transmission containing telephony (including sound broadcasting).

J3E: Single side band, suppressed carrier single channel analog transmission containing telephony (including sound broadcasting).

R3E: Single side band, reduced or variable-level carrier single channel analog transmission containing telephony (including sound broadcasting).

F3E: Frequency modulated single channel analog transmission containing telephony (including sound broadcasting).

F1B:Frequency modulated single channel telegraphy transmission containing quantized digital information for automatic reception.

F2A: Frequency modulated single channel telegraphy transmission containing quantized digital information for aural reception.

F2B: Frequency modulated single channel telegraphy transmission containing quantized digital information with modulating sub-carrier for automatic reception.

F3C: Frequency modulated single channel analog facsimile transmission.

A3C: Amplitude modulated double side-band single channel analog facsimile transmission.

A3F: Amplitude modulated double side-band single channel analog video transmission.

Each letter/digit of the designation of emission represent independent meaning as assigned to them.
Type of Modulation of the Main Carrier (First Symbol)     Nature of signals modulating the main carrier (Second symbol)     Type of information to be transmitted (Third symbol)
A-Double side-band Amplitude Modulation
H-Signle Sideband full carrier
R-Single Sideband reduced or variable level carrier
J-Single Sideband suppressed carrier
F-Frequency Modulation
G-Phase Modulation
P-Emission of Unmodulated Pulses
    0-No modulating signal
1-A single channel containing quantized or digital information without the use of a modulating subcarrier.
2-A single channel containing  quantized or digital information with the use of a modulating subcarrier
3-A single channel containing analog information
    A-Telegraphy for aural reception
B-Telegraphy for automatic reception
C-Facsimile
D-Data transmission, telemetry, telecommand
E-Telephony (including sound broadcasting
F-Television (Video)
N-No information transmitted
W-Combination of the above
X-Cases not covered otherwise


  • تاریخ ارسال : چهار شنبه 23 مهر 1393 ساعت: 9:52
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,

Q code in english

Full international Q-code

This is the complete Q-code as it was defined for maritime radio communication. Since CW communication has been abandoned for this purpose, this code is probably no longer in use.

Here only the "question" part is shown, but every code can either be a question or an answer.

See also the informal amateur radio Q-code.

QRA     What is the name of your station?
QRB     How far approximately are you from my station?
QRC     By what enterprise are the accounts for charges for your station settled?
QRD     Where are you bound for and where are you from?
QRE     What is your estimated time of arrival at ... (over ...)?
QRF     Are you returning to ... ?
QRG     Will you tell me my exact frequency (or that of ...)?
QRH     Does my frequency vary?
QRI     How is the tone of my transmission?
QRJ     How many radiotelephone calls have you to book?
QRK     What is the intelligibility of my signals (or those of ...)?
QRL     Are you busy?
QRM     Are you being interfered with?
QRN     Are you troubled by static?
QRO     Shall I increase transmitter power?
QRP     Shall I decrease transmitter power?
QRQ     Shall I send faster?
QRR     Are you ready for automatic operation?
QRS     Shall I send more slowly?
QRT     Shall I stop sending?
QRU     Have you anything for me?
QRV     Are you ready?
QRW     Shall I inform ... that you are calling him on ... kHz (or MHz)?
QRX     When will you call me again?
QRY     What is my turn?
QRZ     Who is calling me?
QSA     What is the strength of my signals (or those of ...)?
QSB     Are my signals fading?
QSC     Are you a cargo vessel?
QSD     Is my keying defective?
QSE     What is the estimated drift of the survival craft?
QSF     Have you effected rescue?
QSG     Shall I send ... telegrams at a time?
QSH     Are you able to home on your direction-finding equipment?
QSI     I have been unable to break in on your transmission.
QSJ     What is the charge to be collected to ... including your internal charge?
QSK     Can you hear me between your signals and if so can I break in on your transmission?
QSL     Can you acknowledge receipt?
QSM     Shall I repeat the last telegram which I sent you (or some previous telegram)?
QSN     Did you hear me (or ... ) on ... kHz (or MHz)?
QSO     Can you communicate with ... direct (or by relay)?
QSP     Will you relay to ... free of charge?
QSQ     Have you a doctor on board (or is ... on board)?
QSR     Shall I repeat the call on the calling frequency?
QSS     What working frequency will you use?
QSU     Shall I send or reply on this frequency (or on ... kHz (or MHz))
QSV     Shall I send a series of Vs on this frequency (or on ... kHz (or MHz))?
QSW     Will you send on this frequency (or on ... kHz (or MHz))
QSX     Will you listen to ... on ... kHz (or MHz)?
QSY     Shall I change to transmission on another frequency?
QSZ     Shall I send each word or group more than once?
QTA     Shall I cancel telegram (or message) number ... ?
QTB     Do you agree with my counting of words?
QTC     How many telegrams have you to send?
QTD     What has the rescue vessel or rescue aircraft recovered?
QTE     What is my true bearing from you?
QTF     Will you give me my position according to your bearings?
QTG     Will you send two dashes of ten seconds each followed by your call sign (repeated ... times) (on ... kHz (or MHz))?
QTH     What is your position in latitude and longitude?
QTI     What is your true track?
QTI     What is your true course?
QTJ     What is your speed?
QTK     What is the speed of your aircraft in relation to the surface of the Earth?
QTL     What is your true heading?
QTM     What is your magnetic heading?
QTN     At what time did you depart from ... (place)?
QTO     Have you left dock (or port)?
QTP     Are you going to enter dock (or port)?
QTQ     Can you communicate with my station by means of the International Code of Signals?
QTR     What is the correct time?
QTS     Will you send your call sign for tuning purposes or so that your frequency can be measured now (or at ... hours) on ... kHz (or MHz)?
QTT     The identification signal which follows is superimposed on another transmission.
QTU     What are the hours during which your station is open?
QTV     Shall I stand guard for you on the frequency of ... kHz (or MHz) (from ... to ... hours)?
QTW     What is the condition of survivors?
QTX     Will you keep your station open for further communication with me until further notice (or until ... hours)?
QTY     Are you proceeding to the position of incident and if so when do you expect to arrive?
QTZ     Are you continuing the search?
QUA     Have you news of ... ?
QUB     Can you give me in the following order information concerning: the direction in degrees and speed of the surface wind, visibility, present weather, and amount, type and height of base of cloud above surface elevation at ... ?
QUC     What is the number (or other indication) of the last message you received from me (or from ...)?
QUD     Have you received the urgency signal sent by ... (call sign of mobile station)?
QUE     Can you use telephony in ... (language), with interpreter if necessary; if so, on what frequencies?
QUF     Have you received the distress signal sent by ...?
QUG     Will you be forced to alight (or land)?
QUH     Will you give me the present barometric pressure at sea level?
QUI     Are your navigation lights working?
QUJ     Will you indicate the true track to reach you (or ...)?
QUK     Can you tell me the condition of the sea observed at ...?
QUL     Can you tell me the swell observed at ...?
QUM     May I resume normal working?
QUN     Will vessels in my immediate vicinity please indicate their position, course and speed?
QUO     Shall I search for ... (aircraft, ship, survival craft)?
QUP     Will you indicate your position by searchlight, black smoke trail, pyrotechnic lights?
QUQ     Shall I train my searchlight nearly vertical on a cloud, and if your aircraft is seen, deflect the beam up wind and on the water?
QUR     Have survivors ... (1. received survival equipment, 2. been picked up by rescue vessel, 3. been reached by ground rescue) party?
QUS     Have you sighted survivors or wreckage?
QUT     Is position of incident marked?
QUU     Shall I home ship or aircraft to my position?
QUW     Are you in the search area designated as ...?
QUX     Do you have any navigational warnings or gale warnings in force?
QUY     Is position of survival craft marked?
QUZ     May I resume restricted working?


  • تاریخ ارسال : چهار شنبه 23 مهر 1393 ساعت: 9:43
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,

q code


QAP -- Shall I listen for you (or for ...) on ... kHz ? Listen for me (or for ...) on ... kHz.
QBM -- Has ... sent any messages for me? Here is the message sent by ... at ... hours.
QCB -- Delay ? Delay is being caused by ... 1) your transmitting out of turn 2) Your slowness in answering 3) lack of your reply to my ...
QCS -- My reception on ... frequency has broken down.
QCX -- What is your full call sign? My full call sign is ... OR Use your full call sign until further notice
QDB -- Have you sent message... to ...? I have sent message ... to ...
QIC -- May I establish communication with ... radio station on ... kHz now (or at ... hours)? Establish communication with ... radio station on ... kHz now (or at ...hours)
QIF -- What frequency is ... using? ... is using ... kHz
QMH -- Shift to transmit and receive on ... kHz; if communication is not established within 5 minutes, revert to present frequency. Shift to transmit and receive on ... khz.; if communication is not established within 5 minutes, revert to present frequency.
QRA -- What is the name of your station? The name of my station is ...
QRB -- How far are you from my station? I am 502 km from you station.
QRD -- Where are you bound and where are you coming from? I am bound ... from ...
QRG -- Will you tell me my exact frequency? Your exact frequency is ... kHz.
QRH -- Does my frequency vary? Your frequency varies...
QRI -- How is the tone of my transmission? The tone of your transmission is 5; 1=Good, 2=Variable, 3=Bad...
QRJ -- Are you receiving me badly? I cannot receive you, your signal is too weak.
QRK -- What is the intelligibility of my signals? The intelligibility of your signals is 4,, 1=Bad, 2=Poor, 3=Fair, 4=Good, 5=Excellent.
QRL -- Are you busy? I am busy, please do not interfere.
QRM -- Is my transmission being interfered with? Your transmission is being interfered with 1; 1=Nil, 2=Slightly, 3=Moderately, 4=Severly, 5=Extremely.
QRN -- Are you troubled by static? I am troubled by static 1; as under QRM.
QRO -- Shall I increase power? Increase power.
QRP -- Shall I decrease power? Decrease power.
QRQ -- Shall I send faster? Send faster , e.g.15 WPM.
QRR -- Are you ready for automatic operation? I am ready for automatic operation. Send at ... WPM.
QRS -- Shall I send more slowly? Send more slowly ... WPM.
QRT -- Shall I stop sending? Stop sending.
QRU -- Have you anything for me? I have nothing for you.
QRV -- Are you ready? I am ready.
QRW -- Shall I inform ... that you are calling? Please inform .....that I am calling.
QRX -- When will you call me again? I will call you again at 3 PM hours.
QRY -- What is my turn? Your turn is numbered 5.
QRZ -- Who is calling me? You are being called by ...
QSA -- What is the strength of my signals? The strength of your signals is 5; 1=Scarcely perceptible, 2=Weak, 3=Fairly Good, 4=Good, 5=Very Good.
QSB -- Are my signals fading? Your signals are fading.
QSD -- Is my keying defective? Your keying is defective.
QSG -- Shall I send 2 messages at a time? Send 3 messages at a time.
QSI -- Unable To Break in.I have been unable to break in on your transmission. Or .. Will you inform ...(callsign) that I have been unable to break in on his transmission on ... khz.
QSJ -- What is the charge to be collected per word to ... including your international telegraph charge? The charge to be collected per word is ...including my international telegraph charge.
QSK -- Can you hear me between you signals and if so can I break in on your transmission? I can hear you between my signals, break in on my transmission.
QSL -- Can you acknowledge receipt? I am acknowledging receipt.
QSM -- Shall I repeat the last message which I sent you? Repeat the last message.
QSN -- Did you hear me on ... kHz? I did hear you on ... kHz.
QSO -- Can you communicate with ... direct or by relay? I can communicate with ...direct,or by relay through ...
QSP -- Will you relay to ...? I will relay to ...
QSQ -- Have you a doctor on board? ,or is ... on board? I have a doctor on board,or ... is on board.
QSU -- Shall I send or reply on this frequency? Send a series of Vs on this frequency.
QSV -- Shall I send a series of Vs on this frequency? Send a series of Vs on this frequency.
QSW -- Will you send on this frequency? I am going to send on this frequency.
QSY -- Shall I change to another frequency? Change to another frequency.
QSZ -- Shall I send each word or group more than once? Send each word or group twice,or ... times.
QTA -- Shall I cancel message number ...? Cancel message number ...
QTB -- Do you agree with my counting of words? I do not agree with your counting of words. I will repeat the first letter or digit of each word or group.
QTC -- How many messages have you to send? I have ... messages for you.
QTE -- What is my true bearing from you? Your true bearing from me is ... degrees.
QTG -- Will you send two dashes of 10 seconds each followed by your call sign? I am going to send two dashes of 10 seconds each followed by my call sign.
QTH -- What is your location? My location is ...
QTI -- What is your true track? My true track is ... degrees.
QTJ -- What is your speed? My speed is ... km/h.
QTL -- What is your true heading? My true heading is ... degrees.
QTN -- At what time did you depart from ...? I departed from ...at ... hours.
QTO -- Have you left dock or port? I have left dock (or port).
QTP -- Are you going to enter dock (or port)? I am going to enter dock (or port.).
QTQ -- Can you communicate with my station by means of the International Code of Signals? I am going to communicate with your station by means of the International Code of Signals.
QTR -- What is the correct time? The time is ...
QTS -- Will you send your call sign for ... minutes so that your frequency can be measured? I will send my call sign for ... minutes so that my frequency may be measured.
QTU -- What are the hours during which your station is open? My station is open from ... hours to ... hours.
QTV -- Shall I stand guard for you on the frequency of ... kHz? Stand guard for me on the frequency of ...kHz.
QTX -- Will you keep your station open for further communication with me? I will keep my station open for further communication with you.
QUA -- Have you news of ...? I have news of ...
QUB -- Can you give me information concerning visibility,height of clouds,direction and velocity of ground wind at ...? Here is the information you requested.
QUC -- What is the number of the last message you received from me? The number of the last message I received from you is ...
QUD -- Have you received the urgency signal sent by ... ? I have received the urgency signal sent by ...
QUF -- Have you received the distress signal sent by ...? I have received the distress signal sent by ...
QUG -- Will you be forced to land? I am forced to land immediately.
QUH -- Will you give me the present barometric pressure? The present barometric pressure is ...(units).
QUE -- Can you use telephony on ...khz or Can you speak in ...(language), - with interpreter if necessary; if so, on what frequencies?? I can use telephony on...khz or I can speak in ... (language) on ... kHz.
QRF -- Are you returning to...? I am returning to... or return to ...

QAZ -- storm here,I am closing station
QLF -- you are keying with your left foot
QLZ -- nothing of it,I am too lazy
QQQ -- I must close,explanations later
QSLL -- let's exchange qsl cards
QSLN -- let's dont exchange qsl cards
QSUF -- let's talk by land line
QWX -- weather conditions
QSX -- I am listening ... khz up/down. Will you listen to ... (call sign(s) on ... khz?

QRD -- Zdążamy do ...z ...
QRE -- Przypuszczalnie przybędziemy do...o...godzinie...
QRF -- Wracamy/Wracajcie do....
QRW -- Przekaż .... że wołam go na częstotliwosci...khz.
QRX -- Poczekaj,zawołam cię o godzinie...
QSK -- Mogę słuchać w przerwach nadawania BK
QSM -- Proszę powtórzyć RPT
QSN -- Słyszałem cię na ....khz
QSP -- przekaż komunikat do...
QSQ -- Nadawaj kazde słowo jeden raz
QST -- Komunikat dla wszystkich
QRRR -- znak niebezpieczeństwa na lądzie
QSU -- Nadawaj na .....khz
QSUF -- Proszę o łączność telefoniczną
QSW -- Przechodzę na częstotliwość...khz
QSX -- Słucham na cżęstotliwości...khz
QSY -- Przejdź na częstotliwość....khz
QSZ -- Nadawaj każde słowo 2 razy/lub...razy/
QTA -- Anuluj radiogram nr...
QTC -- Mam wiadomość dla ciebie
QTN -- Opuściliśmy to miejsce o .... godzinie...
QTU -- Pracuję od....do....
QTV -- Nasłuchuj za mnie na częstotliwości.... khz /od ...do...godziny/
QTX -- Będę w pogotowiu do dalszej łączności z wami
QUA -- Przekazuję wiadomości od....
QUH -- Ciśnienie barometryczne wynosi...
QUM -- Mogę już podjąć normalną pracę
QSLN -- Nie trzeba wysyłać karty QSL
QRV -- Jestem gotów do pracy
QRT -- Kończę nadawanie,przerwij nadawanie
QCWA Quarter Century Wireless Association (Club for amateur radio operators who have been licensed for over 25 years)
QAZ -- burza, wyłączam stację
QHL -- przeszukiwanie pasma od największej częstotliwości
QHM -- przeszukiwanie pasma od największej do średniej częstotliwości
QLH -- przeszukiwanie pasma od najmniejszej częstotliwości
QLM -- przeszukiwanie pasma od najmniejszej do średniej częstotliwości
QMH -- przeszukiwanie pasma od środkowej do największej częstotliwości
QML -- przeszukiwanie pasma od środkowej do najmniejszej częstotliwości
QQQ -- muszę przerwać łączność
QRA -- moja stacja nazywa się...
QRB -- odległość między naszymi stacjami wynosi ... km
QRG -- dokładna twoja częstotliwość jest ... khz
QRH -- twoja częstotliwość zmienia się QRI -- twój ton jest: 1-dobry, 2-zmienny, 3-zły
QRJ -- twoje sygnały są bardzo słabe, nieodbieralne
QRK -- czytelność waszych sygnałów jest 1 do 5
QRM -- mam przeszkody w odbiorze
QRO -- zwiększ moc
QRP -- zmniejsz moc
QRT -- kończę nadawanie, wyłączam stację
QRV -- jestem gotów do pracy
QRX -- proszę poczekać, zawołam cię o godzinie...
QRZ -- woła cię ..., kto mnie woła?
QSA -- siła waszych sygnałów jest 1 do 5
QSB -- wasze sygnały zanikają okresowo
QSD -- wasze kluczowanie jest nieprawidłowe
QSM -- proszę powtórzyć (rpt)
QSO -- mam łączność
QSP -- przekaż komunikat do...
QSQ -- nadawaj każde słowo jeden raz
QST -- komunikat do wszystkich
QSU -- nadawaj na częstotliwości...khz
QSV -- nadawaj V dla strojenia
QSW -- przechodzę na częstotliwość...khz
QSX -- słucham na częstotliwości...khz
QSY -- przejdź na częstotliwość...khz
QSZ -- nadawaj każde słowo (lub grupę) dwa razy
QTH -- moje geograficzne położenie jest...
QTR -- dokładny czas jest...
QTU -- pracuję od ... do ...
QUA -- przekazuję wiadomości od ...
QUH -- ciśnienie barometryczne wynosi...
QUE -- mogę pracować fonią
QWX -- stan pogody


  • تاریخ ارسال : چهار شنبه 23 مهر 1393 ساعت: 9:39
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,

phonetic alphabet

با سلام و آرزوي موفقيت براي داوطلبان آزمون فردا

Phonetic Alphabet Usually Heared On The Air, Q-Codes and RST

 

 

 

Phonetic Alphabet Usually Heared On The Air
Alpha, America, Able
Bravo, Baker, Boston, Baltimore
Charlie, Canada
Delta, David, Denmark
Echo, Ecuador, Easy, Eduard
Foxtrot, Fox, Florida
Golf, Guatemala, George
Hotel, Henry, Honolulu
India, Italia, Italy
Juliet, Japan
Kilo, Kilowatt, Kentucky, King
Lima, London
Mike, Mary, Mexico
November, Norway, Nancy, Nicaragua
Oscar, Ontario, Ocean
Papa, Peter
Quebec, Queen
Romeo, Radio
Sierra, Sugar, Santiago
Tango, Texas, Tokyo
Uniform, United, Union
Victor, Victoria
Whiskey, Washington
X-Ray
Yankee, Yokohama, Yellow,Yesterday
Zoulou, Zebra, Zanzibar

 

 

 

HAM Radio Q Codes


QRA What is the name of your stn?
QRB How far are you from my stn?
QRG Will you tell me my freq?
QRH Does my frequency vary?
QRI How is the tone of my transm?
QRK Intelligibility of my frequency?
QRL Are you busy?
QRM Interference?
QRN Any trouble with static?
QRO Shall I increase transm. pwr?
QRP Shall I decrease transm. pwr?
QRQ Shall I send faster?
QRR Ready for automatic operation?
QRS Shall I send slower?
QRT Shall I stop sending?
QRU Have you anything for me?
QRV Are you ready?
QRX When will you call again.?
QRZ Who is calling me?
QSD Is my keying defective?
QSN Did you hear me or (c/s)?
QSO Can you communicate with (c/s)?
QSP Will you relay to (c/s)?
QSR Rpt call on calling frq?
QSS What working freq. will you use?
QSU Shall I send or reply oa this freq?
QSV Shall I send V's on this freq?
QSW Will you send on this freq?
QSX Will you listen to (c/s) on...freq?
QSY Shall I change to...frequency?
QSZ Shall I repeat words or groups?
QTH What is your lat. & long?
QTR What is the correct time?
QTS Send call sign for tuning?
QTV Shall I guard frequency...?
QTX Will you keep your stn open?
QUA Have you news of (c/s)?
QUM May I resume normal working?
QRY What number is my turn?
QSB Are my signals fading?
QSL Can you acknowledge receipt?
QRM Interference from other stns
QRO High power
QRT Close down station
QSB Fading
QSO Radio Contact
QTH Location (eg my QTH Inanam)
QRN Electrical or atmospheric interference
QRP Low power
QRX Stand by
QSL Card to confirm contact
QSY Change frequency

 



RST Code

 

Readability

R1 Unreadable.
R2 Barely readable, occasional words distinguishable.
R3 Readable with considerable difficulty.
R4 Readable with practically no difficulty.
R5 Perfectly readable.
 


Signal strength
 

S1 Faint, signals barely readable
S2 Very weak signals
S3 Weak signals
S4 Fair signals
S5 Fairly good signals
S6 Good signals
S7 Moderately strong signals
S8 Strong signals
S9 Extremely strong signals
 


Tone
 

Tl Extremely rough hissing note
T2 Very rough ac note, not musical
T3 Rough, low-pitched ac note, mod. music
T4 Rather rough ac note, mod. musical
T5 Musically modulated note
T6 Modulated note, slight trace of whistle
T7 Near dc note, smooth ripple
T8 Good dc note, just a trace of ripple
T9 Purest dc note




  • تاریخ ارسال : چهار شنبه 23 مهر 1393 ساعت: 9:22
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,

سمبل هاي قطعات در راديو

باسلام و تبريك ايام

 .

Common electronic components symbols

1 Jack, coaxial or phono , 2 microphone , 3 headset , 4 double headset , 5 stereo headset , 6 speaker , 7 two-wire plug nonpolarized ,8 three-wire plug , 9 two-wire plug polarized , 10 two-wire outlet nonpolarized , 11 two-wire outlet polarized , 12 three-wire outlet ,13 signal generator source , 14 current source , 15 constant voltage source , 16 thermocouple , 17 thermocouple , 18 jumper , 19 relay , 20 solar battery , 21 battery , 22 solar cell , 23 antenna , 24 mono jack connector , 25 stereo jack connector , 26 ammeter , 27 voltmeter , 28 ohm meter , 29 fuse , 30 motor , 31 galvanometer ,  32 ground , 33 incandescent lamp , 34 neon lamp , 35 lamp , 36 amplifier , 37 inverting amplifier , 38 operational amplifier .





   

transformers symbols

1 Transformer  powdered-iron core , 2 Transformer  powdered-iron core  step-down , 3 Transformer powdered-iron core step-up , 4 Transformer powdered-iron core tapped primary ,  5 Transformer powdered-iron core tapped secondary
Semiconductor symbols

1 Bipolar transistor NPN , 2 Bipolar transistor PNP , 3 Field-effect transistor  N-channel , 4 Field-effect transistor P-channel , 5 MOS field-effect transistor N-channel , 6 Triac , 7 MOS field-effect transistor P-channel , 8 Photosensitive transistor NPN , 9 Photosensitive transistor PNP , 10 Photosensitive field-effect transistor N-channel , 11 Photosensitive field-effect transistor P-channel , 12 Unijunction transistor , 13 Diac , 14 Field-effect Diode, 15 Diode  general symbol , 16 Gunn Diode , 17 Zener diode , 18 Pin Diode , 19 Schottky Diode , 20 Tunnel Diode , 21 Varactor Diode , 22 Diode general symbol , 23 Silicon-controlled rectifier , 24 Light-emitting Diode , 25 Optoisolator  .

Inductor symbols

1 Air core inductor  , 2 Bifilar air core inductor , 3 Tapped air core inductor , 4 Variable air core inductor , 5 Iron core inductor  , 2 Bifilar iron core inductor , 3 Tapped iron core inductor , 4 Variable tapped core inductor

Switches components symbols

1 Open switch , 2 single pole double throw switch , 3 push button switch ( open push switch ) , 4 closed push switch , 5 double pole double throw switch .

Logic Gates symbols


1 EXNOR  , 2 EXNORIEC, 3 EXOR , 4 EXORIEC , 5 NOT , 6 AND , 7 ANDIEC , 8 OR , 9 ORIEC , 10 NORIEC , 11 NOR ,12 NAND, 13 NANDIEC , 14 NOTIEC .


  • تاریخ ارسال : پنج شنبه 17 مهر 1393 ساعت: 15:40
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(1)
برچسب ها : ,

آزمون راديو آماتوري

باسلام

آدرس متن آزمون سال 80 جهت استفاده و اطلاع با اجازه سايت وزين  WWW. EPHAMSHOP.COM

 http://www.ephamshop.com/index.php/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF.html

 بعدا توضيحات بيشتر و سر فصل هاي آزمون را خواهم آورد

انشاء الله

 

 1- قانون راديو آماتوري

مانند:

مرجع اخذ مجوز راديو آماتوري؟

استفاده تجاري از وسيله؟

مدت اعتبار گواهينامه؟

معني معرف يا CALL SIGN

پيشوند هاي خطاب ايران

مقررات اجرائي

در صورت مشاهده خطا؟

مدارك لازم در ايستگاه؟

انتقال و جابجائي دستگاه

حد اكثر توان خروجي و ارتفاع آنتن در نزديكي فرودگاه

موارد مورد اشاره در دفتر گزارشات يا  LOG BOOK

فركانس مجاز كار در كلاس درجه 3

معاني كد هاي راديو آماتوري مانندQRZ-QTH-QSY-QRM-QRN-

معني PREFIX

اين اصطلاحات يعني چه: DX-SIMPLEX-SWR-NB-AGC-ATU-AVC-FM-PSK-FSK-USB-DSB-

خواص و ارتباط طبقات جوي و امواج راديوئي

كاربرد دستگاههاي اندازه گيري در راديو آماتوري مانند سيگنال جنراتورصوتي - راديوئي   واتمتر راديوئي    vswrمتر  

اسيلوسكوپ  FSM   MOD.METER    فركانس متر    خازن-بوبين سنج

قوانين عمومي الكتريسيته  مقاومت - جريان - ولت - توان

شيلدينگ و كاربرد آن در  راديو

انواع آنتن ها و نحوه محاسبه طول و انتشار امواج در آنهاPATERN

نماد هاي عمومي الكترونيك و الكتريسيته و قطعات مانند انواع ديود ها  ترانزيستورها  بوبين ها

خواص مدارات عمومي الكترونيك مانند انواع ارايش ترانزيستورها

انواع فيلترها و نماد و كاربرد آنها

طبقات راديو و كاربرد و محل آنها مانند OSC. - MIXER- agc

 

 

 


  • تاریخ ارسال : پنج شنبه 17 مهر 1393 ساعت: 8:48
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,

راهنماي آزمون راديو آماتوري

Online courses for the ham radio license exams. eQSL - Electronic QSL Card Center
 
 
 
 
 

Ham Radio Exam Study Tips

(how to “study smart”)

by John Cunningham, W1AI

Over the years I've helped thousands of students get ham radio licenses and upgrades.  Here are some things I've learned along the way.

 

Tip #1: It's easier than you think

Extra class ham ticketAnyone can pass these exams, including the Extra exam, if they're willing to invest the time and study smart

  • If you have a lousy memory, or even a learning disability, you can still pass.  It's just going to take more study time.
     
  • If you're lousy at math, you can still pass.  There's a widespread belief that the exams are heavily math-oriented.  The reality is that, even on the Extra exam, only about 10% of the exam questions require calculations.  Just learn the other stuff well, and you'll do fine.
     
  • Age is no excuse.  I've had students from age 8 to 99 get their Extra tickets.  The very young do better when an adult studies with them, and some of my older students need lots of repetition and more study time.

Did you realize that you're already halfway there, even before you start studying?  On this multiple-choice exam, you can expect to get 25% correct just by guessing, and you only need 75% to pass!

 

Tip #2: Challenge yourself

If you're having trouble getting motivated to study:

  1. Pick an exam session within the next 2-4 weeks.  Remember, it's easier than you think, so schedule aggressively.
     
  2. Decide how much time you need to study every day.  Figure a total of 10 hours for the Tech, 20 for the General, and 30 for the Extra.  Reduce this number somewhat if you have a good memory and/or prior exposure to the materials.  Increase it if your memory is poor, or if you will only be content with a perfect score.
     
  3. Try to average at least that amount of study time every day.  If you miss some days, make up the time.
     
  4. The looming exam date will keep you motivated to not just to devote the hours, but to study efficiently.

 

Tip #3: Don't dabble

Don't spread your studies over a period of many months (or even years), because you'll waste too much time relearning things you forget.  Try to average a minimum of 30 minutes per day.  An hour or more is even better, especially if you're studying for the Extra.  Treat it like removing a band-aid, and get it over with quickly.

There's no such thing as a study session that is “too long.”  I've heard countless reports from students who put in heavy study sessions in the days leading up to their exam, then passed with flying colors.  I've never heard anyone complain that they “overstudied” and then suffered from brain meltdown during the actual exam.  Everyone worries about their brain turning to “mush,” but it never seems to happen.

Study sessions closest to the exam date are the most valuable.  You're going to forget things you learned weeks or months in advance, but you will remember a surprising amount of the material you see in the last couple of days. 

 

Tip #4: Focus on the exam

If you were studying for an arithmetic test, you probably wouldn't read biographies of famous mathematicians.  More likely, you'd study the material that's actually going to be on your test.  Unfortunately, the ham radio license manuals wander heavily off-topic, delving into many subjects not on the exam.  By comparison, we try to teach everything you need to know to understand the questions and answers, but not to make you an electrical engineer.

If you have plenty of time and motivation, there's no harm in studying all that other stuff.  However, if your primary goal is the license or upgrade, your best bet is to focus on the materials actually on the exam.  Later, you can research other ham radio topics, for which the ARRL Handbook for Radio Communications is a much better reference book than the license manuals.  Very few hams ever touch the license manuals once they've completed the exams.  If you want off-topic reading now, why not buy a book that's going to be helpful for years to come?

Time spent reading lengthy, off-topic articles in the ham radio license manuals doesn't count towards your exam study time.

 

Tip #5: Stay in study mode

Stay in Study mode, and resist the temptation to take lots of practice exams.  Practice exams are not a good way to learn.  Study mode has the informational texts and intelligent repetition that make our site effective.

After you've pretty much mastered the materials, there's no harm taking a few practice exams to boost your confidence for the actual exam, but those don't count towards study time.

 

Tip #6: Skip math questions

If you have plenty of time to study and hope to get a perfect score on the exam, you should answer all the questions.  Otherwise, make liberal use of the skip buttons.  In particular, if it's going to take you more than about 30 seconds to calculate an answer, skip it.  The software will keep presenting these questions every 8 hours or so, but just keep skipping them.

Especially on the Extra exam, it's way too easy to devote 25% of your study time to the math, which will only be 10% of the questions on your exam.  Your study time is more effectively invested elsewhere.  So click Skip all calculations for now and focus on the easier questions!

If you don't believe me, check out my analysis of How Much Math is on the Amateur Radio Exams?

 

Tip #7: Leave all the topics enabled

You can enable and disable individual topics on the Choose topics screen, and thus limit a study session to one specific subject.  In fact, some students strongly prefer this method.

I discourage this practice for two reasons.  First, the question pools are not organized into a logical learning order.  For example, in the Technician question pool, concepts like power and frequency are referenced in the first section (FCC Regulations), but they are defined in the fifth section (Radio and Electronic Fundamentals).  If you study the question pools in their original order, you will see many such terms referenced before they are defined.  Our courseware has a built-in learning order, based on the idea that all terms should be defined before they are used.  Leaving all the topics enabled allows our software to present the materials in that logical learning order.

Also, leaving all the topics enabled lets our intelligent repetition algorithm repeat questions when you need to see them.  Our goal is to repeat questions just before you forget the answers.  However, we can't repeat them if you've disabled the topic.  You therefore lose much of the power of our intelligent repetition.

 

Tip #8: Adjust repetition delay

Play with the Repetition delay factor on the My options screen.  The default value of 1.0 is good for our typical student — a 60-year old man whose memory isn't quite what it used to be.

A higher value gives less repetition, and thus moves you through the material faster.  Here are some reasons you might want that:

  • You should use a higher value if you have a good memory.  Young people almost universally have excellent memories and are happier with values of 5.0 or more.
     
  • You will want a higher value if you have a technical background or prior exposure to the exam materials.
     
  • If you find yourself getting bored of the repetition, stop wasting time and crank it up! 

A lower value means more repetition:

  • If you're feeling lost and overwhelmed with too much new material, you need a lower value.
     
  • If you're getting lots of wrong answers, you need more repetition. 

You can change this factor based on your mood.  For example, if you're feeling particularly awake in the morning, increase the repetition delay to get more new material.  If you're feeling too tired in the evening to tackle anything new, lower it to get more review.

If it looks like you're going to run out of study time before you run out of study materials, gradually increase your repetition delay factor as your exam date approaches.  One month before your exam date, you need lots of repetition to drill the information into your long-term memory.  However, if by the morning of the exam you haven't seen all of the materials, you should be spending all of your time on new materials with essentially no repetition.  At that point you might need a repetition delay factor of 1000.0 or more.

The repetition delay factor puts the control into your hands, allowing you to make the most effective use of your study time.

 

Tip #9: Last-minute cramming

If you've completely run out of time, your test is coming up in the next day or two, and you haven't even seen all the materials, it's time to pull out all the stops:

  • Stay in Study mode.  Do not take any practice exams.
     
  • Enable all topics for the exam.
     
  • Set your repetition delay factor to 100.0 or more.
     
  • Skip questions that require calculations or give you particular trouble.
     
  • Run through as many questions as possible.  Answer fast.  When you get one wrong, stop for a second and burn the correct answer into your memory.  You'll be surprised how many of these you remember during the actual exam.
     
  • If you feel guilty about cramming, you always have the option of coming back later to brush up on the materials.

 

Tip #10: Take multiple exams in one session

Don't be afraid to take multiple exams in a single VE session.  We've had at least one hundred students go “from zero to Extra” in a single day.

Some students fear that studying something new will somehow erase what they've already learned.  However, these exams are so closely related that studying the next level reinforces, not erases, what you know.  For example, when you learn about dipole antennas in the General course, it reinforces everything you learned about vertical antennas in the Technician course.  I've helped thousands of people pass, and I've never once had a student fail a lower-level exam and blame it on the time spent studying for a later one.  Not once!

I recommend that the more precocious students start their studies with all the topics for all the courses enabled simultaneously, allowing the system to follow its logical learning order across the entire question set.  That's the most efficient way to study your way from zero to Extra.  As the exam date nears, you can assess your readiness on a per-exam basis and narrow your study to those exams that need the most work.

The more cautious students will probably prefer to study one course at a time.  However, even for this crowd, I do recommend some overlap.  When your score gets up around 75% on one course, leave those course topics enabled, and also enable the topics for the next course.  That will let the system start introducing materials from the next level as it finishes and solidifies your learning of the earlier course.  It's a more efficient way to study.

 

Tip #11: Don't lose sight of your objective

The whole world is waiting after you get your license.  So “get 'er done” and start having some fun!

Studying for the exams gives you a strong introduction to many aspects of this vast hobby.  However, don't fool yourself into thinking that memorizing every answer and getting a perfect score on every test will make you the world's leading expert on ham radio.  Passing the exams is more like graduating from High School.  You will continue to learn for years to come, but it will be more self-directed.  You'll be focusing on the areas you are interested in.

Most of the tips in this article focus on getting the exams behind you so the real learning can begin.  Make a commitment, pick a date, focus on the materials that are actually on the exam, use the software efficiently, and by all means take more than one exam in a single session.  There's no need to drag this out for months!

Let's get you off the computer and on the air!

  Let's get started!

  • تاریخ ارسال : سه شنبه 15 مهر 1393 ساعت: 20:59
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,

آزمون راديو آماتوري و آموزش آن

در آمريكا اين آدرس دوره آموزش رايگان راديو آماتوري مقدماتي است

و پس از طي دوره آزمون مربوطه

https://www.hamradiolicenseexam.com/study.jsp

در آنجا 3 سطح دارند

NEW Technician course New to ham radio?  The first step is the entry-level “Technician” license.
This is the new question pool, which went into effect for all exams starting July 1, 2014!
General course Talk all around the world on the shortwave bands.
Extra course The crown jewel of amateur radio — all privileges on all bands!

كه به ترتيب مبتدي   پيشرفته  و حرفه اي ما  يا درجه 3 و 2 و يك مي باشد

بريم سركلاسشون بد نيست  قدم به قدم و البته انگليسي كه زبان بين المللي مخابرات و پرواز و ناوبري و ...... مي باشد

 


  • تاریخ ارسال : سه شنبه 15 مهر 1393 ساعت: 20:33
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)

قوانين كد Q در راديو آماتوري

با سلام و تبريك ايام و آرزوي سلامتي دوستان

جهت ارتباط راديو آماتوري بايد از كد هاي زير استفاده كرد


Amateur Radio Q-Codes

 

http://www.qsl.net/w5www/yellowbar.gif

 

International Q Code is an abbreviated way to exchange a great deal of information with a simple code.

The Q Code consists of three-letter groups with each group having a specific meaning. Each group begins with the letter Q. Auxiliary letter groups or numbers are also used to help define the information that is need or passed with certain Q Code three-letter groups.

The International Q Code can be arranged in three types of code groups according to the second letter in the three-letter Q Code.

The Q Code comprises :

A. General Codes, second letter of which is R, S, T or U. (Some used by Hams).

B. Maritime Service Codes, second letter of which is O, P or Q.

C. Aeronautical Codes, second letter of which is A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M or N.

http://www.qsl.net/w5www/divider.gif


Presented in the table below are some common Q-Codes used by radio amateurs.

These codes were found on the inside cover of a 1965 ARRL Amateur Radio Station Log Book.

Q Codes marked with an " * " are the most commonly used today. A question is indicated by the use of the interrogation sign, " ? ", after the Q signal.

 

 

The Amateur Radio Q-Code

 

Signal

 

Question

 

Answer, Advice or Order

QRG

Will you indicate my exact frequency in kilocycles?

Your frequency is ... kc.

QRH

Does my frequency vary?

Your frequency varies.

QRI

How is the tone of my transmission?

The tone of your transmission is ...
1. Good.
2. Variable.
3. Bad.

QRJ

Are you receiving me badly? Are my signals weak?

I cannot receive you. Your signals are too weak.

QRK

What is the legibility of my signals (1 to 5)?

The legibility of your signals is ... (1 to 5).

QRL *

Are you busy?

I am busy (or busy with....). Please do not interfere.

QRM *

Are you being interfered with?

I am being interfered with.

QRN *

Are you troubled by static?

I am troubled by static.

QRO *

Must I increase power?

Increase power.

QRP *

Must I decrease power?

Decrease power.

QRQ *

Must I send faster?

Send faster ... (words per min.).

QRS *

Must I send more slowly?

Transmit more slowly ... (w.p.m.).

QRT *

Must I stop transmission?

Stop transmission.

QRU *

Have you anything for me?

I have nothing for you.

QRV *

Are you ready?

I am ready.

QRW

Must I advise ... that you are calling him on ... kc?

Please advise ... that I am calling him on ... kc.

QRX *

When will you call again?

I will call you again at ... hours (on ... kc.).

QRZ *

By whom am I being called?

You are being called by ...

QSA

What is the strength of my signals (1 to 5)?

The strength of your signals is ... (1 to 5).

QSB *

Does the strength of my signals vary?

The strength of your signals varies.

QSD

Is my keying correct? Are my signals distinct?

Your keying is incorrect; your signals are bad.

QSG

Must I transmit ... telegrams (or one telegram) at a time?

Transmit ... telegrams (or one telegram) at a time.

QSK *

Shall I continue the transmission of all my traffic?

I can hear you between my signals. Continue: I shall interrupt you if necessary.

QSL *

Can you acknowledge receipt?

I am acknowledging receipt.

QSM

Shall I repeat the last telegram I sent you?

Repeat the last telegram you sent me.

QSO *

Can you communicate with ... directly (or through...)?

I can communicate with ... direct (or through...).

QSP

Will you relay to ...?

I will relay to ... free of charge.

QSV

Shall I send a series of VVV....?

Send a series of VVV.

QSX

Will you listen for ... (call sign) on ... kcs?

I am listening for ... on ... kcs.

QSY *

Shall I change to ... kilocycles without changing the type of wave?

Change to ... kc. without changing type of wave.

QSZ

Shall I send each word or group twice?

Send each word or group twice.

QTA

Shall I cancel nr ... as if it had not been sent?

Cancel nr ... as if it had not been sent.

QTB

Do you agree with my word count?

I do not agree with your word count; I shall repeat the first letter of each word and the first figure of each number.

QTC

How many telegrams have you to send?

I have ... telegrams for you or for ....

QTH *

What is your position (location)?

My position (location) is ....

QTR

What is the exact time?

The exact time is ....

QST *


General call preceeding a message address to all amateurs and A.R.R.L. Members. This is in effect "CQ ARRL".

QRRR


Official A.R.R.L. "land SOS." A distress call for emergency use only.

 

 

 

http://www.qsl.net/w5www/yellowbar.gif

 

 

 

E-mail Me At: w5www@yahoo.com

 

 

 

CLICK HERE TO GO TO MAIN PAGE





  • تاریخ ارسال : سه شنبه 15 مهر 1393 ساعت: 19:46
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(1)
برچسب ها : ,

طرح های رادیوهای مدرن در ایران

باسلام

سایت وزین EPHAMSHOP.COM  جزوه و سی دی آموزسی بهمراه چندین طرح فوق مدرن گذاشته که حرف نداره و جهت اطلاع عرض می کنم انواع وسایل مورد نیاز  یک سایت رادیو آماتوری شامل وات متر فرکانس متر تنظیم کننده آنتن بهمراه vswrمتر دیجیتال گیرنده دیجیتال مدرن فرستنده گیرنده دیجیتال مدرن و خلاصه یک ایستگاه کامل و مدرن و بروز

قیمتها هم منتقی و مناسب  دستشان درد نکند  موفق و موید باشند

البته اینها هم طرح بصورت کیت است هم ساخته شده و تنظیم شده و اماده مصرف بعضی شون هم جعیه و کنترل کامل دارن انشاء الله  کلا کامل بشن کسانی مثل من که بدلیل بیماری امکان ساخت ندارن و علاقه به استفاده دارن بتونن کار کنن

بامید انروز

موفق باشند


  • تاریخ ارسال : یک شنبه 9 شهريور 1393 ساعت: 22:57
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,

گیرنده تمام باند اچ اف

با سلام و آرزوی سلامتی

طرح زیر از مزایای زیر برخوردار است

اولین نوسان ساز یا اوسیلاتور محلی بالاتر از حد اکثر فرکانس ورودی یعنی 30 مگا در نظر گرفته شده (60 تا90 مگاهرتز)

بنابر این هارمونیکهای آن هم وارد گیرنده نمی شوند(با یک فیلتر ساده پائین گذر یا بالا نگذر)

اولین فرکانس میانی 50.7 و دومین  IF  با یک اسیلاتور کریستالی 40 مگ در مخلوط کننده دوم 10.7 که همان ای اف گیرنده های اف ام تجارتی است می باشد

بعد از مخلوط شدن با اسیلاتور سوم بمقدار 10.245 فرکانس سومین آی اف همان 455 کیلوی استاندارد AM  بدست می آید که براحتی با BFO 455KHz  اشکار سازی برای SSB  و

همچنین CW بدست می آید (دست راست پائین مدار)

ثبات و طراحی مدار هم جالب و ساده است

 یک اشتباه دارد که اگر کسی خواست بعدا خواهم گفت

 تا بعد

 


  • تاریخ ارسال : یک شنبه 2 شهريور 1393 ساعت: 8:35
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,

فرستندههای تک ترانزیستوری قوی

با سلام

نویسنده متنم نمی اومد مجبور شدم تنظیماتشو عوض کردم امیدوارم این یکی خوب باشه

در ادامه چند طرح فرستنده تک ترانزیستور قوی اف ام و آ ام می آورم امیدوارم مورد پسند افتد

 

 

 

 


  • تاریخ ارسال : شنبه 1 شهريور 1393 ساعت: 19:14
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(4)
برچسب ها : ,

wattmeter


  • تاریخ ارسال : جمعه 31 مرداد 1393 ساعت: 16:15
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(1)
برچسب ها : ,

واتمتر دست ساز

واتمتر دست ساز

 

 

احتمالا طرح EP2HZ و آقا مجید ماEP2MK همین بوده  یعنی  یک نمایش  دهنده یا میتر داشته و با یک ولوم کار می کرده


  • تاریخ ارسال : جمعه 31 مرداد 1393 ساعت: 15:41
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,

مدارات الکترونیکی دوطرفه

با سلام

در مطلب قبلی و عکسهای ضمیمه آن که اگر کلیک بکنید یا ضربه به عکس بزنید عکس بزرگ میشه و بهتر دیده می شود

اشاره من به نوعی مدار الکترونیکی است که دوطرفه است مثلا فیلتر کریستالی که ورودی خروجی هم هست و بالعکس یعنی خروجی ورودی هم هست باصطلاح BIDIRECTIONAL یا دو طرفه   یا مثلا در شکا آخری اون ته ته مدار ورودی آنتن هم برای ورودی گیرنده است هم برای خروجی فرستنده یعنی مدار پاور

عنایت کنید

اصل طرح را قبلا ارسال کرده ام ایجا گوشه سمت چپ بالای آن است نقطه A1 از آنتن آمده و بعد از فیلتر و خازن C29 هم به مدار TR1 و هم به مدار TR12 میرود یا وصل است یعنی هم ورودی سیگنال گیرنده هم خروجی موج فرستنده و یا در سمت راست مدار فیلتر کریستالی که یکی از آنها را میبینید هم به TR2  وصل است (خروجی مدار) و هم به TR11 متصل میباشد(ورودی مدار) اینکه کدام کار کند و کدام کار نکند خط ولتاژ+12VTX+   و یا 12VRX+ می باشد که ان مدار را خاموش یا روشن می کند معمولا  ساختمان اینها مثل هم است کاملا مثل هم فقط در بعضی مدارات ممکن است با نصب خازن کوچکتر فرکانس پائین را فیلتر کرده و یا عبور هارمونیک هارا مانع شوند وگرنه شما مثلا در همین مدار 6 عدد مثل هم درست کرده بکاربرید ضمنا تقویت کننده هم بحساب می آیند و بهره دارند  در حالت کار سیگنال عکس را عبور نداده و هزاران امتیاز دیگر


  • تاریخ ارسال : جمعه 31 مرداد 1393 ساعت: 13:41
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(1)
برچسب ها : ,

خانواده طرح معرفی شده قبلی

با سلام

اگر آپلود مطالبم کار کند و مجبور به کپی پیست مطالبم نباشم میخواهم چند طرح از یک خانواده که بهترین و ساده ترینش عرضه شد را جهت اطلاع تقدیم کنم

اصلیه این بود:

 

 

 

 

اگر روی طرح کلیک کنید صفحه بزرگ و باز خواهد شد

در گوشه سمت راست بلوک یا شمای طبقات فرستنده گیرنده را ملاحظه می کنید

در این طرح بخش ها در حد امکان جدا جدا طراحی شده اند که هم کار ساخت و تست و مونتاژ راحت تر باشد هم شمابتوانید بعضی بخش ها را عوض کنید مثل فیلتر کریستالی اسیلاتور محلی تقویت کننده ها و غیره

طرح بعدی:

 

در این طرح vfo پایینه برا 14 مگا و مطلب مورد نظر من کاربرد همان سویچ های ترانزیستوری است بجای رله و کنتاکت های بسیار زیاد آن در واقع با یک رله یا کلید ساده ولتاژ  فرستنده یا TX  و ولتاژ گیرنده یا RX  بدست آمده و هر جا اعمال شود مدار فرمان میبرد

جالبی این یکی دوباند بودنشه که رله گذاشته و با تغییر اسیلاتور محلی از 14 به 7 میاد

ببینم دیگه چی دارم:

 

این آخری قشنگه برای اطلاع آقا مجید اومده بجای ششمین سویچ ترانزیستوری مستقیما از مدار مجتمع استفاده کرده سمت راست بالا

 

مطلب پایه فیلتر کریستالی است که از این سویچ های ترانزیستوری استفاده می کنند ولی اینجا در ورودی آنتن یعنی سمت چپ مدار هم به کار رفته  اگر عمری بود در مورد این سویچ های ترانزیستوری و مزایا و کاربردشان بعدا توضیح خواهم داد قشنگی این مدارات این است واقعا جای رله میتوانید استفاده کنید یعنی شما تعدادی از آنها را ساخته هرجالازم داشتید بکار ببرید

 


  • تاریخ ارسال : پنج شنبه 30 مرداد 1393 ساعت: 16:59
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,

رادیوی فرستنده گیرنده بافیلتر کریستالی خیلی ساده

با سلامی دوباره

 

 در این طرح بجای رله و کلید از ترانزیستور استفاده شده 6 عدد بجای 6 کلید

جالبی مدار این است که خط مثبت فرستنده 3 کلید ترانزیستوری را برای فرستنده فعال کرده و 3 کلید ترانزیستوری دیگر خاموشند و بالعکس   امتیاز دیگر تمام کریستالها یک فرکانس و حاصل جمعشان با VFO باید 14 مگا شود پس هر چی گیرتون اومد فقط از یک سریال و یک فرکانس بکار ببرید تازه  میتونین اگه VFO از خودتون دارین اینجا بکار ببرین مثلا مال اون گیرنده قبلیه فقط باید با کریستالا بخونه


  • تاریخ ارسال : پنج شنبه 30 مرداد 1393 ساعت: 15:38
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,

طرح ساده برای رادیو80 مترگیرنده و فرستنده گیرنده 14 مگا

باسلام و آرزوی سلامتی و موفقیت

در ابتدا طرح گیرنده را ببینید و  بعد فرستنده گیرنده

 

لازم به تذکر است رفتن از 3.5 مگا به 14 مگا فقط تغییر فرکانس اسیلاتور محلی و مدار فیلتر باند پاس ورودی است و بس

 

 در این طرح بجای رله و کلید از ترانزیستور استفاده شده 6 عدد بجای 6 کلید

البته در ادامه مطلب  طرح ساده و کمی مشکل دار آنرا ملاحظه خواهید کرد

ادامه مطلب:


  • تاریخ ارسال : پنج شنبه 30 مرداد 1393 ساعت: 15:24
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,
ادامه مطلب

طرح جدید

با سلامی دوباره

 

طرحی دیگر بهتر از این در ادامه مطلب:


  • تاریخ ارسال : یک شنبه 26 مرداد 1393 ساعت: 14:20
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(2)
برچسب ها : ,
ادامه مطلب

فریت بید FB801-43

با سلام

در جستجوهام امروز متوجه شدم این آقای آماتور ژاپنی منظورش از فریت بید مدل 43 می باشد و طرح زیر نمونه این ادعاست تقویت کننده 1 وات

 

 طرح بعدی فرستنده گیرنده 21 مگ بسیار ساده است

اول بلوک

 

بعد خودش

 

بعد برد مدارش

 

بعدم خود دسگاش


  • تاریخ ارسال : یک شنبه 26 مرداد 1393 ساعت: 13:14
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,

طرح بدون رله

با سلامی دوباره برای اطلاع دوستان

در اینجا تلاش فرستنده گیرنده های بدون رله می باشد بفرمائید:

 

 

 

ادامه طرحها در ادامه مطلب


  • تاریخ ارسال : شنبه 25 مرداد 1393 ساعت: 15:54
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,
ادامه مطلب

ادامه طرحهای آماتور ژاپنی

در ادامه طرح ها در این مدارات از رله برای تغییر حالت فرستنده گیرنده استفاده شده اما در طرحهای بعدی از سایر مدارات منجمله ترانزیستور ها  استفاده خواهد شد

14 و 21  تلفنی تک باند جانبی و 3.5 مگای تلگرافی

 

 

 

 

اینهم همین طرح ولی تمیز و اصلاح شده

 


  • تاریخ ارسال : شنبه 25 مرداد 1393 ساعت: 14:26
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,

jf1ozl

با سلام و وقت بخیر

چند طرح دیگر از سایت این آقای ژاپنی

 

 

 

 

 ادامه طرح ها در ادامه مطلب


  • تاریخ ارسال : چهار شنبه 22 مرداد 1393 ساعت: 17:40
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(1)
برچسب ها : ,
ادامه مطلب

چند طرح از دوست ژاپنی مون

 با سلام و ارزوی سلامتی برای دوستان

در ادامه مطالبی که از این آقای ژاپنی در سایتش دیدم  متوجه شدم از FB801 بسیار استفاده کرده  شاید یک بسته خریده و حالا میخواد مصرفش کنه شایدم کاربرد راحتش یا  استفاده در تلویزیون یا مداراتی که اوراق می کرده. در بعضی طرح های فرانسوی از هسته فریت های دوقلو که در مچینگ امپدانس آنتن  75 به 300 در تلویزیون های قدیمی کاربرد داشت استفاده می کرد به جای حلقه فریت

تلویزیون های قدمی و لامپی از آنتن و سیم دو رشته متقارن 300 اهم استفاده می کرد بعد داخل تلویزیون یک برد بود که دو سوکت ورودی آنتن 300 داشت یا بست پیچی بعد به بوبین تطبیق امپدانس وصل شده و 75 اهم کواکسیال داخل تلویزیون به تیونر میرفت . از موضوع پرت شدیم این فریت بید ظاهرا در بازار ما کمه مگر برای پارازیت گیر های کابل های کامپیوتر یا تغذیه لب تاپ که بست پلاستیکی داره و دو قسمتیه.

این فریت بیده  7ونیم در 2و سیو هشت در 7ونیم میله سه مدل هم داره  با تراکم کم 125 و برای 250 تا 1000مگاست نوع دیگش تراکم متوسطه یعنی 850 که برا باند 25 تا300مگاس  نوع سومش که میو یا ضریب تراکم زیادی داره یعنی2500  . کد اونهم 73 است برا فرکانس 500کیلو تا 50 مگاهرتزه اولیه کدش 65 و و سطی هم 43 است در استاندارد آمیدون آمریکا

مثلا801-43-fb  مدلی که این آقا نوشته نداریم فقط جهت اطلاع عرض شد جالبه قیمت این مدل که نوشتم از همه بیشتره و بعد مدل 73 که بکار ما میخوره و ارزون ترینش مدل فرکانس بالاشه ینی بسته ای 5.25 دلار اولیه بسته ای 6 دلار بود

طرح هارا در  ادامه مطلب به عرض می رسانم

بر محمد و آل او صلوات

 

 

 

 


  • تاریخ ارسال : چهار شنبه 22 مرداد 1393 ساعت: 10:19
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,
ادامه مطلب

DBM و کاربرد آن

باسلام

بدنبال مطالبی از قول دوست ژاپنی یک نمونه طرح با بلوک دیاگرام یا شمای طبقاتی تقدیم می گردد

طرح ساده و  جالب است

بلوک یا نمای طبقاتی اینجا طرح در ادامه مطلب


  • تاریخ ارسال : دو شنبه 20 مرداد 1393 ساعت: 16:45
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,
ادامه مطلب

فریت بید (ادامه مطلب قبلی)

با سلام دوباره

این رفیق ژاپنی مون مطلب سیمها و فریت بیدو اینجوری توضیح داده :


  • تاریخ ارسال : دو شنبه 20 مرداد 1393 ساعت: 16:6
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,

DBM

با سلام

یکی از رادیو آماتورهای ژاپنی در سایتش مطالب زیادی گفته که جالبند و مطلبی راجع به مخلوط کننده ها یا Mixersشامل نیم موج و تمام موج و دوبلر فرکانس و مخلوز کنندههای دوبل بالانس گفته که سعی می کنم در حد توانم بازگو  و ارائه نمایم

 Kazuhiro Sunamura  اسم این اقاست و سایتش هم http://www.intio.or.jp/jf10zl/

نکته جالب اینه که این آقا کارش رادیو نیست و علاقمند رادیو از 10 سالگی بوده داداش بزرگش رادیو تلویزیون خرابارو جمع می کرده اینم لامپ و چیزای بدرد بخورشو ور میداشته حال می کرده و واقعا بعضی کاراش بی نظیره

 شغل اصلیش مهندس مکانیکه

توضیحات در ادامه مطلب:

 

 


  • تاریخ ارسال : دو شنبه 20 مرداد 1393 ساعت: 13:25
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,
ادامه مطلب

synthsizer

باسلام و آرزوي سلامتي

در ادامه نماي طبقاتي يك نوسانساز 2 طبقه براي مگاهرتز و كيلوهرتز را تقديم مي كنم

 

نمونه ديگري از حلقه قفل شونده فاز براي توليد فركانس جدا از حلقه

 

در اينجا از كاربرد تقسيم كننده مقدماتي براي كاربرد مدارقفل شونده فاز در فركانس هاي بالا مثلا گيگاهرتزي توضيح مي دهد:


  • تاریخ ارسال : سه شنبه 3 تير 1393 ساعت: 7:38
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,

syntisizer

سلام

مطلب ذیل نمونه ساده و قدیمی سینتی سایزر با ای سی های لاجیک می باشد

 

 اين هم يك طرح جديد با يك اي سي


  • تاریخ ارسال : یک شنبه 1 تير 1393 ساعت: 16:37
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,

نوسانسازها - سينتي سايزر

باسلام

https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AD%D9%84%D9%82%D9%87_%D9%82%D9%81%D9%84%E2%80%8C%D8%B4%D8%AF%D9%87_%D9%81%D8%A7%D8%B2

یک حلقه قفل فاز یا حلقه قفل شده در فاز (Phase Locked Loop)(PLL) یک سیستم کنترلی الکترونیکی است، که یک سیگنال قفل شده فاز متناسب با ورودی یا مرجع (reference)، می‌سازد. PLL در یک بازخورد منفی مشترک توسط مقایسه خروجی «اسیلاتور کنترل شونده با ولتاژ (VCO)» و ورودی فرکانس مرجع، با آشکارساز فاز، انجام می‌پذیرد. آشکارساز فاز برای هدایت فاز اسیلاتور، به سیگنال مرجع ورودی، استفاده می‌شود. این نوع از مدارات بطور گسترده در رادیو، ارتباطات مخابراتی، کامپیوترها و دیگر کاربردهای الکترونیکی استفاده می‌شود، که به این ترتیب است: **ساخت یک یا چند فرکانس، که از لحاظ پایداری و ثبات به فرکانس مرجع برسد.

    • آشکارسازی یک فرکانس خاص
    • باز گرداندن یک کلاک یا کریر به حالت اول خود


تحقیقات اولیه در زمینه آنچه که به عنوان حلقه با فاز قفل شونده می‌شناسیم به سال ادوین هاوارد آرمسترانگ، روش دیگری، یعنی به فرکانس مطلوب توان ورودی تنظیم شده و با سیگنال ورودی چند برابر می‌گردد. سیگنال خروجی حاصله شامل اطلاعات اصلی مدولاسیون صوتی می‌باشد. قصد ما این بود تا یک مدار گیرنده متناوبی را توسعه دهیم که به مدارهای میزان شده کمتری نسبت به گیرنده نیاز دارد. چون سریعاً از فرکانس خود خارج می‌شود برای اسیلاتور یک سیگنال (پیام) تصحیح خودکار تا آن را به مانند سیگنال مطلوب، در فاز و فرکانس یکسان، نگه دارد. این تکنیک در سال

ادامه مطلب در ادامه مطلب:


  • تاریخ ارسال : جمعه 31 خرداد 1393 ساعت: 18:35
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(1)
برچسب ها : ,
ادامه مطلب

مدارات متنوع - سينتي سايزر

با سلام

در كار ارتباطات و راديو  ايجاد موج راديو به روش قديمي استفاده از نوسانساز ثابت (كريستال) يا متغير بوسيله خازن متغير يا بوبين متغير و يا ولتاژ متغير ايچاد مي شد

در مدارات جديدتر از مدارات نوسانساز كنترل شده و قفل شونده اختلاف فاز ويا با استفاده از كامپيوتر  و روشهاي ديگر استفاده مي شود كه در حد توان از اين نوع مدارات اشاره خواهم كرد

در نوسانسازهاي مدرن (ديجيتال) فركانس نوسانساز كنترل شونده بوسيله ولتاژ يا اختلاف فاز  در مداري سنجيده و تبديل مي شود

 سینتی سایزر به سیستم الکترونیکی گفته می شود که نوسانات الکترومغناطیسی با فرکانس انتخابی را به صورت دقیق تولید می کند. سینتی سایزر برای تولید نوسان دلخواه از یک نوسانساز (اسیلاتور) دقیق (معمولا کریستالی) و یا یک سیگنال زمانبندی مرجع به عنوان ورودی استفاده می کند و در یک بازه فرکانسی می تواند نوسانهایی با فرکانس مطلوب را بر اساس سیگنال مرجع به صورت دقیق و قفل شده تولید کند.

اصول سینتی سایزرها

ادامه مطلب در ادامه مطلب:


  • تاریخ ارسال : جمعه 30 خرداد 1393 ساعت: 18:17
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,
ادامه مطلب

74HC240

با سلام

مطلبي در مورد اي سي طرح ديروز ديدم كه برايم جالب بود

شما هم توجه بفرمائيد بد نيست

 

Tests with the 74HC240

The IC 74HC240 was initially used in transmitters by the american ham N7KSB, who built versions for 10m (0.9W), 15m and 20m (0.5W) and with a vertical ground plane antenna worked more than 30 countries and all the continents. See the link to:

http://www.madisoncounty.net/~kj5tf/n7ksb.html

Other ham using them was K0JD, who uses the 74HC240 as a buffer for VFOs, he also mentions the use of the 74HC04 and the 74AC04.

http://www.seboldt.net/k0jd/hcbuffer.html

The 74HC240 is an 8 bit inverter buffer in origin, so it has 8 inverter gates enabled by groups of 4 (2 enables). The nominal working voltage is 5 Volts, though most people makes it work at 8 Volts in order to increase the power.

Another example is the famous Christmas Cracker, a 40m 1/2W transceiver using the 74HC240 as VFO - buffer - PA and driver for the balanced diode receiver mixer, built by G3CWI. See in:

http://www.qsl.net/g3cwi/christma.html

Another implementation is in german in the site:

http://www.ardf.ch/Technik/Tx_80m.htm

A very good work can be seen in the NorCal 38 SPECIAL 30m transceiver, where the 74HC240 is the transmitter PA, see it in:

Schematic in http://www.norcalqrp.com/kits/38spcl/38sch.html

Specifications in http://www.norcalqrp.com/kits/38spcl/38spcl.htm

Parts list in http://www.norcalqrp.com/kits/38spcl/parts.html

Our friend Gomes PY2MG already drew a VFO-Buffer with the 74HC240 in an AM 10W TX in:

http://www.qsl.net/py2mg/Images/LU8EHA_TX.PDF

The LU8EHA original work is in:

http://www.qsl.net/lu8eha/

We have another (cuban) version of the N7KSB work in:

http://www.radiohc.org/Distributions/Dxers/ultra-simple-transmitter.html

Finally 4S7NR drew more informs about the 74HC240 application in:

http://www.qsl.net/qrp/tx/logi-tx.htm

توضيحات در ادامه مطلب:

 

 


  • تاریخ ارسال : جمعه 30 خرداد 1393 ساعت: 8:17
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,
ادامه مطلب

IRF510

با سلام

طرح جالبي براي اين ترانزيستور ديدم گفتم شماهم ببينيد

مطلب اصلي استفاده از   IRF510   است و نكته جالب تر  راه انداز اين ترانزيستور و از آن جالب تر استفاده از كريستال يا فركانس متغير

من اينجوريشرو نديده بودم

توجه بفرمائيد:

 

 

 

در مورد اين طرح نكته جالب مدولاسيون آن است كه روي خط تغذيه ترانزيستور مدولاسيون انجام مي شود

بقيه اطلاعات روي شكا هست آدرس سايتم كه حي و حاضر

والسلام

 

 


  • تاریخ ارسال : پنج شنبه 29 خرداد 1393 ساعت: 11:50
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,

انواع آنتن ها-آنتن های اندازه گیری و مونیتورینگ

با سلام

 آنتن های اندازه گیری و مونیتورینگ

اين مطلب جالبي بود در سايت زير كه به نظرم با ارزش و مهم اومد

http://www.electricalbank.com/Articles-pa-showpage-pid-180.html

بخشي از مطالبش در باند اچ اف و پائينتر بود كه به كار ما هم مي خورد

يكبار خواندنش لازم و قابل توجه است

زحمت كشيدن دستشان درد نكند

ادامه مطلب:


انواع مقره ها

با سلام و تبريك سالروز ولادت منجي عالم  قائد اعظم نور ديده زهراي اطهر گل سر سبد وجود يوسف فاطمه  حضرت مهدي صاحب زمان (عجل)

در ادامه بحث آنتن ها  جهت عايق بندي و جدا كردن سيم آنتن  از سيم هاي نگهدارنده و از همديگر  بايد يك وسيله عايق استفاده شود

در خيلي قديم ها كه سيم هاي برق بدون روپوش بود از قطعات چيني استفاده مي كردند كه دو سوراخ عمود بر هم داشت و از هر طرف جدا كشيده و استفاده مي شد

 

 البته مدل هاي ديگر مقره هاي عايق چيني هم هست كه براي برق فشار قوي استفاده مي شود

اين هم يك مدل است ورق فايبرگلاس يا پلاستيك ظخيم و محكم و البته رنگ روشن چون رنگ تيره و سياه مقاومت كمتر و هدايت بيشتري دارد (از نظر مواد تشكيل دهنده)

 ايده هاي مختلف براي مقره:

 

كاري كه من با ماوس قديمي كردم

 

اين هم مدل جنگي يا جنگليش:

 


  • تاریخ ارسال : پنج شنبه 22 خرداد 1393 ساعت: 8:10
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,

انواع آنتن - آنتن تمام باند

باسلام

در بررسي انواع آنتنها   به نوعي از آنتن ها مي رسيم كه به اصطلاح  باند پهن  يا تمام باند هستند

چند نوع از آنها را در ادامه تقديم خواهم كرد

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  • تاریخ ارسال : یک شنبه 18 خرداد 1393 ساعت: 16:49
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات(0)
برچسب ها : ,

ليست صفحات


تعداد صفحات : 43


ورود کاربران

ورود کاربران

    نام کاربری
    رمز عبور

    » رمز عبور را فراموش کردم ؟
    عضويت سريع

    عضويت سريع

      نام کاربری
      رمز عبور
      تکرار رمز
      ایمیل
      کد تصویری
      پشتيباني آنلاين

      پشتيباني آنلاين

        پشتيباني آنلاين
        آمار

        آمار

          آمار مطالب آمار مطالب
          کل مطالب کل مطالب : 673
          کل نظرات کل نظرات : 121
          آمار کاربران آمار کاربران
          افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
          تعداد اعضا تعداد اعضا : 94

          آمار بازدیدآمار بازدید
          بازدید امروز بازدید امروز : 622
          بازدید دیروز بازدید دیروز : 2753
          ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 62
          ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 275
          آي پي امروز آي پي امروز : 207
          آي پي ديروز آي پي ديروز : 918
          بازدید هفته بازدید هفته : 9742
          بازدید ماه بازدید ماه : 24722
          بازدید سال بازدید سال : 24722
          بازدید کلی بازدید کلی : 1918414

          اطلاعات شما اطلاعات شما
          آی پی آی پی : 3.144.242.84
          مرورگر مرورگر :
          سیستم عامل سیستم عامل :
          تاریخ امروز امروز : پنج شنبه 19 دي 1403
          خبرنامه

          خبرنامه

            براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



            آخرین نطرات کاربران

            آخرین نطرات کاربران

               جواد یاور مطلق جواد یاور مطلق - درود
              بلا بدور باشه مهندس !
              انشالله همیشه سرحال سالم‌ تندرست باشید !
              پاسخ:با درود و سپاس از لطف شما دوست گرامی بدرود - 1403/1/29
              یک هم وطنیک هم وطن - من بدون مدار این رادیو ساختم باصدای واضح و بلند بدون برق و باطری
              پاسخ:باتشکر از لطفتان امیدوارم بقیه دوستان هم همت کنند و دست به اچار و هویه شده خودشان بسازند و لذت ساختن را ببرند چون در داشتن لذت نیست هنر ساختن است - 1402/6/13
              AECAEC - درود
              استاد ممنون خیلی خوب و عالی - 1400/10/23
              پرویز مهرزادپرویز مهرزاد - سلام درود جناب عبداحق عزیز بسیار خوشحالم که وب سایت شما با مطالب مفید وعالی فعال شده است.
              پاسخ:باسلام و تشکر از لطف و مرحمت شما دوست عزیز و گرامی - 1400/8/28
              پرویز مهرزادپرویز مهرزاد - سلام ودرود استاد عبدالحق عزیز بسیار خوشحالم که سایت جنابعالی بامطالب جدید وعالی دوباره فعلیتش را شروع نموده است.
              پاسخ:با سلام تذکر بجا و بموقعی بود بسیار متشکرم - 1400/8/28
              ایزدیایزدی - یه مشکلی داره این طرح. کل سلف ها با هم 12. 7 میکرو میشه که با خازن 270 پیکو، فرکانس مرکزی فیلتر 2.7 مگا هرتز می شه. کمترین سلف هم (0.1 میکرو) با همون خازن 270 پیکو 30 مگاهرتز رو رد می کنه. بنا بر این نیازی به خازن های دیگه نیست. دوستان دیگه نظرشون چیه.
              پاسخ:باسلام و تشکر کل خازن ها و سلفها برای فرکانس 1800کیلو که ابتدای باند رادیو اماتوری است کم است و بسختی تنظیم می شود اما برای 3500 بله زیاد است - 1399/8/24
              هومنهومن - سلام .علت استقبال نکردن در خور توجه همین نا واردیست .این مطلب بسیار گنگ و پر از اشتباه هست
              پاسخ: سلام بنده هم ضمن تائید نظر شما درخواست می کنم مطلب کامل تر و بهتر و درست تر را بفرمائید بنده بنام خودتان درج و منتشر نمایم
              پاسخ:https://t.me/joinchat/AAAAAEJj30AwLGIyi_UQ3g مدارات لامپی - 1396/12/17
              علیعلی - سلام شما مکتبی و انقلابی هستید درسته ؟
              پاسخ: سلام بهیچ عنوان و تقریبا هیچ جائی من چنین ادعائی نکرده ام اما این همه شهید و زخمی و جانباز و اسیر و زحمت و فعالیت برای حفظ انقلاب و سرزمین عزیزمان ایران خیلی حرام لقه گی و بی اصل و نصبی می خواهد که چشم خودرا ببندیم و از این اب و خاک حمایت و به این مردم عشق نورزیم حالا شما اسم انرا هرچه دوست دارید بگذارید نظرتان محترم است - 1396/12/17
              هومنهومن - سلام
              بنده یکی از علاقمندان لامپ هستم . و 10 سال اخیر را بر روی مدارات لامپی کار کردم .با سرچ اینجا را پیدا کردم .می خواستم ببینم در زمینه مخابرات فعالیت لامپی در ایران هست ؟
              این مطلب راجب لامپ واقعا توجه مخاطب علاقمند را جلب می کند ؟
              من فکر می کنم نویسنده اصلا راجب لامپ حس خوبی ندارد .عذر خواهی می کنم
              پاسخ:سلام دوست عزیز از صراحت و فصاحت بیان شما خوشحالم مطلبتان راجع به نویسنده مطلب لامپ کمی کم لطفی و شاید سخت گیری در بر دارد نویسنده مطلب استاد عاملی بزرگ رادیو اماتوری ایران هستند و مطلب را بی اندازه ساده و اسان گفتند چون اکثر جوانها از لامپ و ولتاژ کار ان وحشت داشته و تقریبا هیچ نمی دانند اما ظاهرا شما در مورد لامپ مطلع و ازموده هستید لذا برخود نگیرید شما هم اگر در مورد لامپ و یا مطالب استاد عاملی نقد و نظری دارید بسیار خوشحال می شوم مکتوب بفرمایید تا در همان بخش یا در بخش جدید بنام خودتان منتشر شود
              پاسخ:https://t.me/joinchat/AAAAAEJj30AwLGIyi_UQ3g - 1396/12/16
              سعیدیسعیدی - سلام استاد بنده بی جواب ماندم
              پاسخ:با سلام و پوزش از تاخیر طبق تجربه دوستان این مدار به دلیل نامرغوب بودن قطعات نو موجود در بازار معمولا در ابتدا کار نمی کند لذا بتوصیه استاد عاملی بهنر است از قطعات اوراقی رادیو و ضبط ها استفاده شود قطعات معمولا در گیر این رادیو ابتدا ای سی سویچ یا کلید زنی است که یک مدل خاصش برای مدار مناسب است و مدلهای دیگر فرکانس کار و ولتاژشان مناسب نیست درمورد ای سی مدولاتور و دمدولاتور 3028 این ای سی هم بشدت مورد شک و شبهه است در موردی باتعویض 5 عدد ای سی دو عدد که بهتر بود در مدار بکار گرفته شد لذا بهترین روش استفاده از مرحله مرحله و گام بگام کار کردن رادیو است ضمن انکه اگر فرستنده کار بیفتد گیرنده هم کار خواهد کرد و بالعکس لذا شما می توانید مدار را از میکروفون در حالت فرستنده یا بلندگو در حالت گیرنده شروع نمایید و اگر مسیر سیگنال جدا باشد در نقشه شما می توانید از تقویت صدا شروع کرده و به دمدولاتور رفته و سپس به فیلتر و بعد میکسر وی اف او و در اخر به فیلتر تنظیم باند بروید و حد اکثر سیگنال و حساسیت را بدست اورید پس فیلتر های رادیویی یا بقول شما توکو ها قسمت اخر تنظیم و تعقیب مدارتان است اگر شد برای اطلاع شما و سایر دوستان مدار را در حالت گیرنده و فرستنده جدا اراعه خواهم داد یا با رنگ مسیر سیگنال را جدا می کنم که راحت تر باشد اگر شما عضو تلگرام هستید در یکی از گروه های رادیو اماتوری بیایید و مستقیما با دوستان سازنده و استفاده کننده رادیو تماس گرفته راهنمایی شوید اگر نه ادرس ایمیلتان را بدهید تا راهنمای مونتاژ را برایتان بفرستم
              پاسخ:http://py2ohh.w2c.com.br/trx/ararinhamontagem/montandoararinha.htm
              راحل مونتاژ و تست مدار است - 1396/11/5

              درباره ما

                به وب سایت من خوش امدید در این مقوله علاقمندم اطلاعاتی از رادیو اماتوری که در ذهن داشته و در حال پاک شدن هستند را یادآوری و بهمراه عکس و مطلب جهت اطلاع علاقمندان درج و در این زمینه هر گونه همکاری و اعلام نظر و بیان ایرادات مزید بر منت خواهد بود.

              کلیه ی حقوق مادی و معنوی سایت مربوط به *** خاطرات راديو آماتوري *** بوده و کپی برداری از آن با ذکر منبع بلامانع می باشد.
              قالب طراحی شده توسط: تک دیزاین و سئو و ترجمه شده و انتشار توسط: قالب گراف